Blog

Malta (Avrupa) Oturum Programları (Golden VISA) - 2016

28.11.2016 Ezgi Harmancı

“Hayat kısa, kuşlar uçuyor!” Bu yüzden hayatı mutluluk odaklı yaşamamız lazım. Mutluluk insanın yaşadığı ülkeden, sosyal çevresinden, insanlığa sağladığı faydadan, okuduğu kitaplardan ve kendini sevdikleriyle birlikte içinde güvende hissettiği sıcacık bir evden geliyor öyle değil mi? Biz sizin mutluluğunuz için her şeyi düşündük. Size kalan nerede yaşamak istediğinize karar vermek. Biraz kafanız mi karışık? Olsun, herkesin biraz kafası karışıktır, biz yazdığımız makaleler ile size biraz yardımcı olalım.

Dünyanın ikinci, Avrupa’nın ise en güvenli ülkesi Malta Devleti’nin sunduğu oturum imkanlarını bir yazı dizisi olarak yazmaya başlamıştım. İlk iki makalemde Normal oturum seçeneğini ve Global Oturum Programını anlattım.

Malta (Avrupa) Oturum Programları (Vol.1 Normal Oturum) – 2016

Malta (Avrupa) Oturum Programları (Vol.2 Global Oturum Programı) – 2016

Bu yazımda ise son seçenek olan ve kanaatimce en mantıklı program olan Yatırım Karşılığı Vize Programı (Malta Residency by Investment) ya da diğer adıyla Golden VISA programına yer vereceğim.

Golden VISA programı Ağustos 2015’te Malta hükümeti tarafından yayınlandı. Şartları başarıyla yerine getiren adaylar Malta’dan aile bireyleri ile birlikte daimi oturum hakkı kazanıyor. Programa başvurabilmek için:

1. On sekiz yaşını doldurmuş olmak ve iyi bir itibara sahip olmak (Hiç bir sicil kaydı bulunmaması)

2. Başvurunun prensipte onaylanması halinde Malta hükümeti sosyal fonuna hibe edilecek 30.000 Euroluk bedelin ödenmesi.

3. 250.000 Euro değerinde Hükümet bonosu satın alınması

4. 320.000 Euro değerinde bir gayrimenkul satın alınması ya da yıllık 12.000 Euro değerinde kira sözleşmesi yapılması

5. Başvuru sahibinin geçerli pasaportu ve Schengen vizesi ile ülkeye giriş yapması

6. Başvuru sahibi ve başvuruya dahil olacak aile bireylerine ait sağlık raporu sunması gerekiyor.

Şartları yerine getiren kişilerin başvuruları 1-2 aylık hızlı bir süreçte sonuca kavuşuyor. 5 sene sonra yatırımları elinizden çıkarsanız dahi oturum hakkınızı kaybetmiyorsunuz. Tüm yatırımlarınız A+ kredi notuna sahip olan Malta Hükümeti tarafından garanti altındadır. Programa 26 yaşının altındaki çocuklar ve ebeveyinler de dahil edilebilmektedir.

Malta 2004’ten bu yana Avrupa Birliği tam üyesidir ve Malta’da kazanılan oturum hakkı ile Schengen ülkelerinde serbest dolaşıma girersiniz. Schengen üye ülkelerinde 6 aya kadar konaklayabilirsiniz. Programın diğer bir avantajı da Oturum programına dahil olduktan sonra Malta’da daimi oturma zorunluluğu bulunmuyor.

Başvuru sahibinin Malta dışında elde ettiği gelirden Malta devleti vergi uygulamaz. Ayrıca Programa dahil aile bireyleri, Malta vatandaşlarının faydalandığı tüm eğitim ve sağlık imkanlarından faydalanabilirler.

Harmancı Partners, Malta’da lisanslı bir Hukuk, Danışmanlık ve Mali müşavirlik şirketidir. Ayrıca Türk avukat ve danışman kadrosu olan ilk ve tek şirkettir. Sizin ve aileniz için en iyi yaşam modelini ve iş modellerini birlikte planlayalım.