Blog

Avrupa ile Türkiye Arasındaki Dijital Köprü: StartinEU

08.11.2021 İrem Özener

Aylardır dört gözle beklediğimiz StartinEU platformunun lansman partisi 20 Ekim 2021 tarihinde Kolektif House’ta start-up dünyasının değerli isimlerinin katılımıyla birlikte gerçekleşti!

Farklı geçmişlere ve uzmanlık alanlarına sahip olan Elmas Consulting, Harmancı & Partners ve Seed Consultancy’nin güçlerini bir araya getirerek kurmuş olduğu StartinEU, Avrupa’nın Dijital Hub’i olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Amacı Avrupa’ya açılmak isteyen Türk teknoloji şirketlerine ve Start-Up’larına her türlü desteği ve yardımı sağlamak olan bu platform bir nevi Avrupa ve Türkiye arasında kurulmuş olan dijital bir köprü niteliğinde.

Neden Avrupa?

Türk girişimcilerin bu soruya verecek pek çok cevabı var. Bunlardan bazıları kendi start-upları için doğru pazarı bulma çabası, globalleşmeye doğru bir adım daha yaklaşma hayali ve doğru yatırımcıyı çekmek isteme gibi sebepler.

StartinEU hangi noktada devreye giriyor?

Start-up’ların çekirdek aşamasından çıkış aşamasına kadar A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarına cevap bulmaya gelen StartinEU, her şirketin kendi ihtiyacı ve güçlü noktasının olduğu bilinciyle yola çıkmış ve teknoloji şirketlerine en doğru konumlandırmayı yapmak için başta İngiltere, Almanya, Estonya, Litvanya, Malta, Fransa gibi Avrupa ülkelerinde altyapısını oluşturmuş durumda.

Peki başka neler vadediyor?

StartinEU’nun verdiği hizmetler danışmanlıkla da sınırlı kalmıyor! Avrupa'ya açılma sürecinin sancısını Türk start-uplarını ve Avrupa iş dünyasını tek bir ekosistemde birleştirerek hafifletme arzusu içinde. Bu aşamada kendisiyle birlikte aynı süreçlerden geçen teknoloji şirketlerinin bir topluluk içerisinde birbirine destek vererek yükselmesini ve bu yolculukta yalnız olmadıklarını göstermeyi amaçlıyor.

Nasıl iletişime geçebiliriz?

Avrupa'daki seçeneklerini gözden geçirmek isteyen bir girişimci veya teknoloji şirketi sahibiyseniz, tek yapmanız gereken hello@startineu.com email adresi üzerinden bizimle iletişime geçmek. Bizlerle birebir yapacağınız görüşmelerde aklınıza takılan sorulara cevap bulabilir ve "Dijital bir Avrupa'da daha iyi bir gelecek" hayalinize bir adım daha yaklaşabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için: www.startineu.com