Blog

Malta Global Oturum Programı ile Bir Başka Hayat Mümkün

09.10.2017 Pelin Üner

Hepimiz zaman zaman sahip olduklarımızdan, işimizden, yaşadığımız şehirden, ülkemizin koşullarından yakınırız. Değiştirmek isteriz fakat nereye, nasıl, hangi bütçeyle gitmeli, ne iş yapmalı, neleri göze almalı gibi sorular doluşuverir aklımıza. Erteleriz; belki bir sonraki yıl, bir yıl daha, bir sonraki yıl daha… Öte yandan zaman durmaz, ilerler. Ve nihayet çok geç olur, fırsat kaçar. Fakat biliyoruz ki dünyanın girişimci ruhlara ve sınırı olmayanlara, size, ihtiyacı var! Bugün, hala fırsat varken fark yaratmaya ne dersiniz?

Alternatif bir hayat planı yapmak elbette hafife alınacak bir karar değildir. Kimimiz için "büyük bir yatırım" demektir bu, kimimiz için "çocuğun gelecegi"; ama hep yeni bir başlangıç!

Avrupa Birliği ülkelerinde yapacağınız yatırım ve oturum planlamalarının ülkeden ülkeye değişen koşulları var. Ancak Malta bu konuda bir cazibe merkezi olmak konusunda bir çok ülkeye göre daha ciddi çalışmalar yapıyor. Bu amaçla hayata geçirilen ve 2013 yılında yürürlüğe giren Global Residence Programme / Global Oturum Programı özel bir vergi statüsü sunan ve AB vatandaşı olmayan kimselerin faydalanacağı bir program olarak dikkat çekiyor. İsterseniz programla ilgili ana başlıkları birlikte inceleyelim.

Malta Global Oturum Programı ile hayatınızda neler değişir?

Daha fazla vizesiz seyahat ederken, vize başvuru uğraşınızı en aza indirirsiniz.

Daha fazla iş fırsatı ve finansal seçenek elde edersiniz.

Güvenilir ve istikrarlı bir ülkede yaşama kolaylığının tadını çıkarırsınız.

Alternatif bir çözüm ile geleceğinizi güvence altına alırsınız.

Malta Global Oturum Programının diğer programlardan farkı nedir?

3-4 ay gibi kısa bir sürede sonuç alabilirsiniz.

Beraberinde çalışma izni hakkınız da olur.

Yapacağınız tek yatırım gayrimenkul satın alımı / kiralamasıdır.

Programın şartlarına ise şöyle bir göz atalım:

Ekonomik yeterlilik: Başvuru sahipleri, kendi kendini geçindirecek bir mali durum göstermelidir.

6,000 € başvuru ücreti

Başvuru sahiplerinin bir mülk satın alma ya da kiralama zorunluluğu. / Satın alma koşulları Güney Malta & Gozo'da minimum €220.000 - Kuzey Malta'da minimum €275.000 / Kiralama: Güney Malta & Gozo'da minimum €8.750 - Kuzey Malta'da minimum €9,600.

Adayların bir AB sağlık sigortası kapsamında olması / Yıllık maliyet: 15.000 € vergi ödemesi: Başlangıçta ödenecek bir yatırım maliyeti yoktur, ancak bu yıllık sabit vergi her yıl önceden ödenmelidir. Ayrıca kaynağı Malta dışından olan gelirler Malta’ya giriş yapmadığı sürece vergilendirilmez. Fakat Malta'ya aktarılan tüm gelirlere %15 oranında vergi uygulanır.

AB ülkelerinde yaşamanın sosyal, kültürel ve ticari olanakları yeni bir yaşam seçeneği oluşturmak için ideal ve Malta bu konuda gerçekten büyük kolaylıklar sunan bir ülke. Aslında ilk adımınız bu planın sadece bir hayal olmadığını düşünmek. Ve hayalleri hedefe taşımak için bu yeni seçeneği bir kez daha değerlendirmek.